Πως θα έρθω;

  1. Με αυτοκίνητο με ή χωρίς το ποδήλατό σας, αν έρχεστε από Αθήνα ή μακρινές περιοχές της Αττικής ή άλλα μέρη της Ελλάδας. (δυστυχώς δεν υπήρχε μέχρι στιγμής ανταπόκριση από τα ΚΤΕΛ για ενίσχυση των διαδρομών προς Σχινιά έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος). Έχουμε προτείνει εναλλακτικά την συνεργασία ανάμεσα σε ποδηλάτες με και χωρίς αυτοκίνητα, έτσι ώστε να φτάσουν αυτοκίνητα με περισσότερους επιβάτες. Επιπλέον ο Βριλησσός διαθέτει μεταφορά των ποδηλάτων των μελών του και άλλων ενδιαφερομένων από τα Βριλήσσια με φορτηγό μέχρι τη Νέα Μάκρη. Πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στα e-mail: info@vrilisos.gr, τηλ 2108105665 κ 6977766675. Ελπίζουμε να προκύψουν και άλλες τέτοιες αυτοοργανωμένες λύσεις!
  2. Από τις γύρω περιοχές: όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να συμμετάσχετε σε μία ποδηλατοπορεία  που θα ξεκινήσει από τη Νέα Μάκρη και θα φτάσει στο Κωπηλατοδρόμιο πρέπει να είστε με τα ποδήλατά σας τη Κυριακή το πρωί στις 9:30 στη παραλία της Νέας Μάκρης ανάμεσα στο Λιμανάκι και στο Φλόκαφε.

Τι να φέρω μαζί μου και τι όχι;

Θα έχουμε έναν αριθμό ποδηλάτων που θα είναι διαθέσιμος για όσους έρθουν χωρίς ποδήλατα, για δωρεάν χρήση κατά τη διάρκεια του διημέρου. Αν σκοπεύετε να δανειστείτε ένα από τα ποδήλατα ή να τεστάρετε, φροντίστε να έχετε μαζί σας ταυτότητα ή κάποιο ανάλογο επίσημο έγγραφο που σας πιστοποιεί. Δεν θα δίνονται ποδήλατα χωρίς να έχετε αφήσει ταυτότητα στον εθελοντή που τα διαχειρίζεται! Πάρτε τον ποδηλατικό σας εξοπλισμό και ένα ελαφρύ σακίδιο (20lt) για απαραίτητα. Αν σκοπεύετε να κάνετε μία βουτιά, μην ξεχάσετε να βάλετε μέσα μία πετσέτα και μαγιώ…

Μπορείτε επίσης να φέρετε μαζί σας αν προ νοήσετε εγκαίρως ελαφρύ φαγητό.  Αν το ξεχάσετε, υπάρχει καντίνα μέσα στο κωπηλατοδρόμιο και τις δύο μέρες και πικνικ στο Δάσος του Σχινιά που διοργανώνουν οι «Φίλοι του Σχινιά» και ο «Βριλησσός» τη Κυριακή!

Τι θα πρέπει να φροντίσω και να ξέρω;

Ότι κάθε ποδηλάτης έχει την ελευθερία και την ευθύνη του εαυτού του.

Σε ότι αφορά τη συντήρηση του ποδηλάτου μπορεί να πάρει συμβουλές και ιδέες από την επί τόπου τέτοια παρουσίαση που θα έχουμε όπου θα μάθει πως να φροντίσει για την καλή συντήρηση του ποδηλάτου του, τι να έχει μαζί του aπό τα απαραίτητα εργαλεία και ανταλλακτικά .

Υπάρχει πάρκινγκ ή τουαλέτες για το κοινό;

Πάρκινγκ στο κωπηλατοδρόμιο υπάρχει άφθονο και δωρεάν και έτσι μπορεί ο καθένας να φέρει το ποδήλατό του. Υπάρχουν τουαλέτες στις εγκαταστάσεις και επίσης μία καντίνα αλλά ίσως να μην επαρκεί για πολύ κόσμο γι’αυτό ενθαρρύνουμε να φέρετε μαζί σας το πικνικ σας. Ένα από τα παράπλευρα γεγονότα που θα οργανωθούν είναι πικνικ στο πευκόδασος από ποδηλάτες. Ενθαρρύνεται δηλαδή η απλή και οικολογική ψυχαγωγία και εστίαση είτε στο ΟΚ είτε στο Πευκοδάσος του Σχινιά, με τον συνοδευόμενο κώδικα συμπεριφοράς αποκομιδής των απορριμμάτων.

Υπάρχει κλείδωμα και ασφάλεια ποδηλάτων;

Κλείδωμα ποδηλάτων θα υπάρχει αλλά μάλλον θα είναι περιορισμένο και ανεπαρκές για τον αριθμό ποδηλάτων που αναμένουμε, οπότε ο καθένας θα πρέπει να είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το ποδήλατό του ακόμη και αν το έχει κλειδώσει. (δεν θα υπάρχει δηλαδή φύλαξη των κλειδωμένων ποδηλάτων).

Θα υπάρχει εκμάθηση ποδηλάτου για κάποιον που θα ήθελε να μάθει η να φρεσκάρει ότι ήξερε;
Κανονίζουμε να διαθέτουμε ένα αριθμό ποδηλάτων για εκμάθηση διότι μας ενδιαφέρει ακόμη περισσότερο ο μέσος άνθρωπος που δεν έχει σχέση με το ποδήλατο και θα ήθελε να δοκιμάσει.

Advertisements